Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Blogi

2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

RSS

Hämärähommia
11.10.2017 20:12 | Krokotiili Gena

Viikon aikana ollaan käyty kolme kertaa iltajahdissa. Ensimmäisellä kerralla Chebu ajoi kaksi supia tierummun sisään josta sain ne ammuttua. Oli melko vaikea paikka ampua jousella kun tilaa oli kovin rajoitetusti ja piti samalla vahdata ettei koiruus ole vaaravyöhykkeellä. Olivat viime kesänä syntyneet uros ja naaras.

 

 

 

Seuraavana iltana lähdettiin samalle suunnalle ja näin lampun valossa että samaisen tierummun lähellä kiilui silmäpari ja supikoira vetäytyi valokeilasta metsän puolelle. Vein Chebun paikalle hihnassa ja laskin irti. Parin minuutin kuluttua alkoi kiivas haukku noin 100 metrin päässä. Ajo kesti ehkä puolisen minuuttia kunnes muuttui seisontahaukuksi ja alkoi kuulua myös supin rähinää. Kävelin paikalle ja sain huomata, että taas oli mokoma siltarummussa ja sillä kertaa mahdoton paikka ampua jousella. Kaadoin lähistöltä tyvestään ranteen paksuisen haavan ja hätistelin sillä supin ulos rummusta. Chebu otti sen heti kiinni ja puisteli enimmät ilmat pihalle. Kokemuksista viisastuneena varmistin että on kuollut. Tällä kertaa saaliina viime kesänä syntynyt naaras.

 

 

 

Eilen illalla sitten eri paikkaan, lähelle supien käyttämiä luolia. Arvelin että sateisen päivän olivat ehkä olleet luolassa ja Chebu saisi tuoreet jäljet seurattavakseen. Chebu tosin lähti hakureissulle aivan vastakkaiseen suuntaan missä luola oli. Noin tunnin mittaisen hakulenkin jälkeen ajo alkoi noin 200 metrin päässä minusta taimikon laidasta. Ajo suuntautui luolalle päin mutta kääntyi kuitenkin takaisin noin 50 metriä ennen luolaa. Ajon aikana oli useampi parin minuutin seisontahaukku, tai siltä se ainakin kuulosti. Ajettavana olleen otuksen lajia sai tuossa vaiheessa pähkäillä tosissaan. Ajon kestäessä aloin kallistua jänikseen ajettavan suhteen. Yritin ottaa koiruuden kiinni parikin kertaa kesken ajon mutta Chebu oli sitä mieltä, ette kesken hommien ei kotiin lähdetä ;)

 

 


 - Krokotiili Gena | KommentoiMetsällä
11.09.2017 21:12 | Krokotiili Gena

Syyskuun 9. päivä laskin koiruuden klo 8 maissa irti mutta tunnin hakemisen jälkeen ei ajettavaa löytynyt. Vaihdettiin paikkaa parin kilometrin päähän ja siellä alkoi homma sujua paremmin. 10 minuutin haun jälkeen haukku räjähti ilmoille noin 500 metrin päässä minusta jolloin nappasin reppujakkaran ja jousen auton peräkontista ja siirryin vähän matkan päähän passipaikalle. Tracker kuitenkin näytti että paikallaan haukkuu joten vein kamat takaisin autolle ja ajelin tietä pitkin lähemmäs. Jousi mukaan ja tarpomaan kohti haukkua. Siinä matkalla piti kerran käydä turvallaankin kun polkaisin saniaisten naamioimaan veden täyttämään poteroon ja samalla kolautin sääriluun kuopan reunalla olevaan puunkarahkaan. Onneksi jousen sain suojattua kolhuilta. Kun matkaa oli noin 100 metriä Chebuun kuulin supikoiran haukahdukset ja ärinän. Supikoira oli metsäojassa eikä Chebu antanut sille tilaisuutta sieltä poiskaan nousta. Nokitin nuolen jänteelle jo hyvissä ajoin mutta ammuin vasta 8 metrin etäisyydeltä. Nuoli lävisti suppanan etulavasta ja tuli ulos toisen puolen kylkiluiden takaa upoten sen jälkeen melkein kokonaan ojan pohjaan. Chebu ampaisi kiinni heti kun huomasi että saaliin tarkkaavaisuus herpaantui.

 

 

 

Supikoiran jälkeen saatiin vielä jänisajo mutta ajettavana lienee ollut pentujänis. Ajo oli pätkittäistä ja hukkia paljon. Lopulta tuli se kuuluisa kuningashukka ja tunnin etsimisenkään jälkeen ei jänöä löytänyt. Lopulta Chebu suunnisti kaverin pihalle moikkaamaan lajitoveriaan josta kävin sen ottamassa kyytiin. Matkaa Chebulle kertyi 5 tunnin aikana noin 30 km


( Päivitetty: 11.09.2017 21:51 )

 - Krokotiili Gena | KommentoiChebu 8 vuotta
12.07.2017 14:41 | Krokotiili Gena

Chebulla pyörähti kahdeksan vuotta mittariin ja sitä karvakorva juhli herkuttelemalla. Alkupaloiksi oli tarjolla "kakkua" joka sisälsi jauhelihaa, nakin ja pari kanin korvaa. Myöhemmin oli hieman tukevampaa pöperöä tarjolla.

Kahdeksan vuoden iästä huolimatta Chebu on välillä kuin 2 vuotias. Toki naamassa on hieman harmaata, mutta muuten tuntuu virtaa riittävän. Vieraille vilkutellaan molemmin etutassuin ja niiden naamat pestään aina tilaisuuden tullen. Ovatpa monet arvioineet Chebun iäksi 1,5 - 3 vuotta, enkä yhtään ihmettele.

 

 

 


( Päivitetty: 12.07.2017 14:54 )

 - Krokotiili Gena | KommentoiSusia
06.11.2015 22:21 | Krokotiili Gena

Kolmisen viikkoa on nyt oltu kuulolla missä sudet liikkuvat. Susien läsnäolo tuli tietoisuuteen naapurikylällä sattuneen koiravahingon kautta. Tuolloin sudet veivät koiran asutun talon pihasta.

Lähialueilla on tehty useita havaintoja kahdesta parina liikkuvasta sudesta ja yhdestä muusta, eli kolme hukkaa jolkottelee lähettyvillä. Ensi kesänä luultavasti vähintään tuplamäärä!

Kun ei ole lunta maassa on vaikea olla selvillä niiden liikkeistä, joten koiran käyttö metsästyksessä on melkoista riskipeliä. Vaikka koiran uskaltaisikin laskea irti, on jatkuva pelko ja huoli sen turvallisuudesta, eli jänisjahti ei ole enää mielekästä. En näe järkeväksi ottaa turhaa riskiä. Lumien tultua metsällekin varmaan uskaltaudutaan.

Tänään päivällä Chebu oli pihalla juoksunarussa ja katseli metsän suuntaan koppinsa vierestä. Kuono koholla koiruus haisteli ilmaa ja häntä painui samalla syvälle koipien väliin ja koiruus "hiipi" pelokkaana talon ulko-oven viereen. En keksi  pelolle muita syitä kuin karhu tai susi. 


( Päivitetty: 06.11.2015 22:54 )

 - Krokotiili Gena | KommentoiJäniksen metsästystä jousella
13.10.2015 18:23 | Krokotiili Gena

Aamulla laskin Chebun jäniksenhakuun ja siinä ei kauaa nokka tuhissut. Noin 10 minuutin kuluttua ajo lähti 150 metrin päässä minusta ja puolisen tuntia pyöri melko pienellä alueella. Oli ilo kuunnella hyvin sujuvaa ajoa noin läheltä. Koko ajan sai olla tarkkana milloin jänis ilmestyy näkyviin. Vasemmalla puolella olevalle tielle ampuminen olisi vähän riskialtista, varsinkin tien suuntaisesti, koska 50 metrin päässä olevan mäennyppylän taakse ei ollut näköyhteyttä. Takanani 20 metrin päässä oli maantie jolla oli harvakseltaan liikenettä.

Ajoa oli kulunut noin 40 minuuttia, kun jänis ilmestyi näkyviin mäennyppylän takaa. Vedin jousen välittömästi vireeseen vaikka jänis poikkesi hetkeksi metsän puolelle. Pidin jousen vireessä koska aavistelin, että jänis tekee harhautuslenkkiä. Niinhän siinä kävikin, että ristinenä tuli takaisin tielle ja jatkoi loikkimista tietä pitkin. Yritin pysäyttää sitä viheltämällä mutta jänis vaan huomasi minut ja kiihdytti vauhtia kaartaen samalla metsäautotielle. Kun jänikseen oli noin 20 metriä, ammuin sitä pienellä ennakolla. Ilmeisesti jousikäden/jousen liike pysähtyi laukaisuhetkellä koska nuoli suhahti noin 50 cm jäniksen takaa ohi kirittäen jäniksen entistä räväkämpään vauhtiin.

Hetken päästä Chebu tuli jäniksen jälkeä pitkin ja vähän taisi ajatus koiruudella pätkiä kun ei tajunnu lähteä siihen suuntaan minne jänis oli mennyt. Olisikohan minun kävelyni jotenkin vaikuttanut asiaan. Chebu siirtyi jäniksen perässä maantien toiselle puolelle ja ajo kesti siellä vielä 10 minuuttia kunnes jänis tuli taas maantielle jonne hukka tuli. Chebu yritti tunnin ajan selvittää hukkaa mutta ei onnistunut.

Siirryimme vielä toiseen paikkaan kilometrin päähän mutta sieltä jänistä ei löytynyt yli 2,5 tunnin hausta huolimatta. Pari hakuhaukkua kuului mutta ei sen kummempia. Chebun kulkemaksi matkaksi tuli 25,5 km

 

Täytyy ruveta treenaamaan ampumista liikkuvaan kohteeseen


 - Krokotiili Gena | Kommentoi


©2019 Blogi | Venäjänajokoira Chebun seikkailut - suntuubi.com